Fermierii și-au făcut sindicat! ”Fermierul din România este mai mult decât sclavul societății”

Săptămâna trecută, în cadrul târgului Agromalim de la Arad, a avut loc lansarea Sindicatului Fermierilor Patrioți, o nouă organizație care promite să se lupte pentru drepturile tuturor fermierilor din România. Președintele organizației este fermierul Ștefan Muscă, însă din structura de conducere mai fac parte și Georgiana Udrescu, prim-vicepreședinte, Lucian Marincea, vicepreședinte, precum și alți fermieri.

Cei trei fermieri menționați au fost invitații lui Ovidiu Ghinea în cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, acolo unde au explicat ce i-a îndemnat să înființeze acest sindicat. 

Potrivit președintelui Ștefan Muscă, foarte mulți fermieri de pe teritoriul țării și-au dorit înființarea acestei organizații, iar demersurile care pe care le va realiza în perioada următoare vor fi unele de anvergură.

”Foarte mulți fermieri din România nu se mai simțeau reprezentați și se află într-o situație sub orice critică. Fermierul din România, la această oră, este mai mult decât sclavul societății. Mulți fermieri nu vor mai începe activitatea din cauza secetei, din cauza datoriilor pe care nu au reușit să le plătească nici acum, zeci de mii de firme sunt executate silit, ne sună și ne spun că au ajuns în pragul disperării. Purtăm o luptă foarte grea cu ei să îi convingem că le vom găsi o soluție și că putem să îi salvăm, să își continue activitatea.

Este strigător la cer ca după o viață de muncă, să ajungi pe pragul prăpastiei pentru că politicienii iresponsabili nu au avut grijă de producătorii din România. Nu au făcut absolut nimic. Am ajuns la o vârstă, după 30-35 de ani de activitate, să ne gândim să părăsim țara. Au fost numai vorbe goale, ca să ne apuce și să le dăm votul, iar pe urmă nu au dat doi bani pe noi. Singurul în care am avut încredere și care pornise într-o colaborare foarte strânsă cu noi a fost domnul ministru Chesnoiu, care nu lua nicio decizie până nu ne întreba, dar din păcate văd că au avut grijă să îi închidă gura.

Noi acum nu avem nicio șansă, decât să organizăm în grabă un mare miting, să le cerem socoteală acestor oameni pe care îi plătim din sudoarea frunții noastre. Trebuie să le cerem socoteală de ce ne-au adus aici, de ce am ajuns la pragul disperării, de ce am ajuns să ne plece copiii din țară, de ce am ajuns să ne plângă mamele de foame în casă. Am ajuns mai rău decât pe timpul comuniștilor; acum stingem noi lumina în casă, că nu mai avem bani să plătim. Pentru asta am înființat acest sindicat și vom face demersuri mari prin care vom încerca să salvăm producătorul din România, care a fost vitregit”, a spus Ștefan Muscă în direct la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole