Fermierii s-au săturat de promisiuni: OCUPĂ STRĂZILE cu tractoarele!

Se află în pragul falimentului așa că sunt dispuși să treacă la măsuri drastice de protest: ocupă străzile cu tractoarele!

Fermierii din Satu Mare amenință că dacă nu vor primi sprijin din partea Guvernului, așa cum li s-a tot promis, vor scoate utilajele pe străzile municipiului reședință de jude, scrie publicația locală PortalSM.

Reprezentanții Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Taurin BOVICOOP s-au întâlnit, marți, cu prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, pentru a găsi împreună soluții la solicitările crescătorilor de bovine de lapte.

Aflați într-o situație critică în urma crizei apărute la nivel european după izbucnirea conflictului din Ucraina, dar și a secetei, care i-a dus imposibilitatea de a-și asigura necesarul furajer, fermierii solicită un ajutor concret din partea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale încă din acest an, deoarece ajutorul oferit pe cap de bovină de lapte pe fondul Cadrului temporar de criză aferent anului 2022 va fi achitat abia în 2023.

În cadrul întânirii, președintele BOVICOOP, Daniel Frei, a atras atenția că, din cauza costurilor tot mai mari la facturile de energie, există riscul ca efectivele de bovine de lapte să se reducă drastic în județ, iar prețul laptelui și al produselor lactate la raft să explodeze.

Reprezentanții fermierilor i-au mai transmis prefectului de Satu Mare că, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate la nivelul Guvernului, nu vor sta pe gânduri: ocupă străzile cu tractoarele!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole