Fermierii români se pregătesc să iasă din nou în stradă! Când și de ce protestează

După ce păreau că au ajuns la un acord cu autoritățile, o parte dintre fermierii care au ieșit în stradă luna trecută spun că se pregătesc să protesteze din nou. Aceștia susțin că așteaptă măsuri suplimentare de sprijin pentru fermierii aflați în criză, iar dacă acestea nu se vor implementa urgent, până la sfârșitul acestei luni, se va organiza un nou protest al fermierilor.

Liderul Sindicatului Fermierilor Patrioți, Ștefan Muscă, a explicat pentru AGRO TV motivația din spatele acestui demers.

”Am cerut să ni se dea 200 de euro/hectar pe cadru Ucraina. Acestor ferme care sunt în suferință, trebuia să li se dea 100 de euro/hectar pentru culturile de toamnă și 100 de euro/hectar pentru culturile de primăvară. Nu putem să așteptăm până la rectificare, pentru că la acea rectificare bugetară s-ar putea să nu fie bani, și sigur nu sunt bani, pentru că știm cum ne împrumutăm zilnic de bani.

Eu am mandat de la majoritatea oamenilor care au fost în stradă la Afumați, să spun clar că, dacă până pe 25 februarie nu venim cu ceva concret să salvăm fermele din România astăzi, nu mă interesează ce se spune că se face la vară sau la toamnă, noi vom organiza un protest și vom ieși să ne cerem drepturile, pentru că e dreptul nostru de a putea lucra în România. Noi n-am cerut milă de la nimeni, nu am încercat să știrbim bugetul statului”, a precizat Ștefan Muscă pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

6 COMENTARII

  1. Îi susținem pe fermierii romani in acțiunile pe care le desfășoară.Trebuie că cetățenii să înțeleagă că trebuie să se alăture acestui protest daca mai vor să supraviețuieasca și ei.Protestul fermierilor este al întregii societăți românești

  2. Fermierii francezi și celor din occident au fost în mare măsură rezolvate problemele de care se zbat in fiecare zi. La noi că suntem in gura lupului și suportăm cel mai mult, urmările războiului din Ucraina, ni se pune pumnul în gura… Unde a-ți văzut să fie tăiat permisul de conducere auto in afară de România??? Avem ce-a mai slabă clasă politică din întreaga lume.

  3. Cine o sa iasă la protest?!?! Au fost câțiva, vedeți la apia câți iau subvenții și cati au fost în stradă . Cum sunt terenurile fărâmițate asa sunt și fermierii de uniți. Fiecare își vede de treaba lui .

  4. Eu voi ieși în stradă la protest.. Minciuni multe spun guvernanții, încrederea în ei este egală cu zero.
    Eu nu am primit nici un leu din subvenția pe anul 2023.
    Dacă nu sunt capabili să conducă această țară să-și dea demisia.

  5. Era de așteptat ca guvernanții să nu se țină de cuvânt. Au mințit ca de obicei. Problema nu este la ei ci la cei care mai cred încă în minciunile lor. Și ei tocmai pe asta se bazează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole