Ce s-a întâmplat cu semnătura electronică pentru fermieri. Cifrele sunt uimitoare!

Anul acesta, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a introdus facilităţi pentru ca fermierii să poată utiliza semnătura electronică pentru cererile de plată pe suprafaţă, însă foarte puţini spre deloc au profitat de acestea. Cifrele sunt cu adevărat uimitoare!

Mai exact, din 778.552 de fermieri care au depus cereri de plată unice pentru suprafață, la nivelul întregii țări, doar 34 s-au folosit de semnătura electronică! Asta arată că fermierii români nu pun mare preț pe digitalizare.

„Este primul an în care am introdus semnătura electronică. Categoric, ca orice început a fost un pic greoi, la nivel naţional sunt vreo 34 de fermieri care au semnat electronic, dar nu este de speriat, bine că sunt câţiva, este un început. Dacă au şi semnătură electronică şi nu au niciun fel de problemă, nicio suprapunere, niciun litigiu, vor primi banii în cont”, a declarat directorul general al APIA, Adrian Pintea, în cadrul Conferinţei de promovare a măsurilor implementate de APIA din Programul de Dezvoltare Rurală 2014-2020, de la Târgu Mureş.

Sursa foto: Facebook/APIA

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole