Fermierii români, pregătiți să BLOCHEZE vămile! Se anunță proteste de amploare

Mai e doar o zi până când embargoul legat de importul cerealelor din Ucraina va fi ridicat, iar șansele de prelungire a acestuia sunt aproape nule. În acest context, asociațiile de fermieri își pregătesc deja căile de atac asupra acestei decizii, fiind pregătiți inclusiv să protesteze.

Potrivit directorului executiv al FAPPR, Alina Crețu, în condițiile în care camioanele cu cereale din Ucraina vor fi lăsate să intre nestingherite în România, fermierii vor să blocheze vămile și să iasă la proteste în stradă. De asemenea, există șanse ca asociațiile de fermieri să dea în judecată autoritățile europene și naționale

”Din punctul nostru de vedere, momentul este unul extrem de grav. Fermierii sunt pregătiți prin cel puțin două căi de atac. Una bineînțeles că este ieșitul în stradă, blocarea vămilor, a Portului Constanța, sunt lucruri pe care fermierii le au în vedere, având în vedere situația extrem de gravă.

Anul a fost așa cum a fost, dar nu e vorba doar de anul acesta. Vorbim de ani grei începând din 2019, doar un singur an a fost în care am avut o recoltă și prețuri corecte. Trebuie ca tot ceea ce înseamnă corp diplomatic român să facă tot ceea ce este posibil să negocieze în interesul fermierilor noștri. Eu am convingerea că s-a făcut acest lucru, dar care sunt șansele să negociem lucruri echitabile? Ca să nu ajungem la punctul doi al mesajului nostru, și anume să dăm în judecată fie Comisia Europeană, fie autoritățile naționale, pentru practici concurențiale neloiale, în contextul în care noi vom fi obligați la anul să respectăm GAEC-urile 7 și 8, în ceea ce privește rotația culturilor și terenul necultivat, ceea ce colegii noștri din Ucraina nu sunt obligați să respecte”, a precizat Alina Crețu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

 1. Acum se impune UNITATEA TUTUROR ROMÂNILOR.
  Toata țara trebuie sa participe la acest PROTEST IMPOTRIVA UCRAINEI SI A TRANZITULUI DE CEREALE PRIN ROMÂNIA.
  GUVERNUL TREBUIE SĂ OPREASCĂ AJUTOARELE CATRE UCRAINA.
  ROMÂNIA DĂ AJUTOARE UCRAINEI DIN CE NU ARE, ADICA SE ÎMPRUMUTĂ. ACEASTĂ POLITICĂ ESTE FALIMENTARĂ, SEMNATĂ DE OAMENI CARE ȘI-AU PIERDUT BUSOLA.
  AMERICANII DORESC ȘI TERIRORIUL ROMÂNESC CA SĂ-L „CUMPERE PE 2 LEI” PRECUM LA CUMPĂRAT PE CEL UCRAINIAN.
  👉 OPRIȚI FALIMENTAREA ROMÂNIEI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole