Fermierii, REVOLTAȚI pe guvernanți! ”Și-au bătut joc de noi, de toți fermierii”

Chiar dacă măsura de granturi de capital de lucru de  maximum 120.000 euro a trecut, iar banii au ajuns deja în conturile celor care s-au clasat pe locurile eligibile, amintirea implementării defectuoase a acesteia rămâne bine întipărită în mintea multor fermieri. Aceștia sunt revoltați la adresa modului în care au fost tratați de guvernanți și spun că procedura a fost una total incorectă.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a prezentat un material filmat în județul Timiș, alături de fermierul Costel Buzatu, care s-a exprimat pe marginea acestui subiect.

”A fost acel grant european de 250 de milioane de euro. A fost o bătaie de joc. Cine s-a gândit la împărțirea care s-a făcut între noi, fermierii, luptându-ne, și de fapt era o muncă a IT-iștilor, nu a noastră. Și-au bătut joc de noi. Cine a gândit chestia aceea trebuie să își rupă diploma, să dea scaunul la altul și să plece de acolo. În momentul în care dai o decizie la nivel de țară, pune-te în locul unui producător agricol prima oară și după aceea pune-o în operă.

Trebuiau să se uite câte firme sunt IMM-urile care fac parte din această categorie pentru care sunt oferiți acești bani și să dea la fiecare o sumă egală. Frumos, să se analizeze dosarul, nu să faci o luptă cu calculatoarele, pe principiul primul venit, primul servit. Este un concept total dușmănos. Acolo și-au bătut joc de noi, de toți fermierii. Bineînțeles, cei care au primit 90.000-120.000 euro sunt fericiți, dar noi restul ce să primim?

În localitatea mea, niciun producător agricol nu a primit acești bani, la o suprafață de 3.500 de hectare. Păi nu am fost niciunul leneși, toți am avut dreptul, dar n-am găsit IT-istul care trebuia. Dacă cumva mai vin niște bani de la Comisia Europeană, acest criteriu de primul venit, primul servit, trebuie eliminat. Ce e competiția asta? Suntem la alergare pe stadionul olimpic sau facem pâine pentru țară? (…) Guvernanții au greșit, de la mare la mic”, a precizat fermierul Costel Buzatu din județul Timiș, într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole