26 mai 2022 - 17:36

Fermierii reclamă condițiile absurde impuse în proiectele AFIR

Fermierii se revoltă împotriva condițiilor de eligibilitate absurde impuse în proiectele pentru accesarea fondurilor europene. Potrivit agricultorului Florin Ciudariu din județul Bihor, pentru înființarea unor culturi de alun sau zmeur, condițiile impuse în ghidurile AFIR îi pun practic pe fermieri în imposibilitatea de a obține finanțare.

Totul pleacă de la obligația fermierilor de a-și asigura culturile, culturi care nu sunt însă asigurate de nicio firmă din domeniu.

”Vreau să amintesc AFIR-ului și Ministerului Agriculturii o mică chichiță din proiectele AFIR, prin care fermierii care înființează culturi de zmeur și alun, ca să finalizeze un proiect, trebuie să asigure cultura. Or nimeni, nicio societate din România, nu asigură nici alunul și nici zmeurul. Ca urmare, proiectul nu mai poate fi finalizat, adică beneficiarul nu-și primește banii. Este o clauză absurdă în ghid. Pe lângă asta, asigurarea unei culturi este facultativă; dacă vreau, o asigur, dacă nu, nu. Nu poți să obligi pe cineva să facă ceva ce nu face nimeni. Sunt condiții absurde”, a precizat fermierul Florin Ciurdariu, fermier din județul Bihor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.