Cine trage sforile? Fermierii, puși să dea DECLARAȚII ÎN FALS la APIA!

În ultimele zile, tot mai mulți fermieri sunt sfătuiți să dea declarații în fals la APIA tocmai de către reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, atrage atenția Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

Într-o postare făcută vineri, pe Facebook, reprezentanții LAPAR trag un semnal de alarmă tuturor fermierilor în legătură cu erorile apărute în declarația de suprafață, pe care sunt chemați să le corecteze la centrele APIA.

„Schimbarea Declarației APIA prin corectarea greșită a M3, dacă eroarea nu este reală și fermierul nu a greșit declarând o cultură care nu există pe teren, este fraudă și este în deserviciul fermierilor!

Ne-au fost raportate situații când, în urma controalelor satelitare, fermierii au fost chemați la centrele APIA pentru modificarea Cererii Unice și sfătuiți fie să modifice, fie să meargă în instanță.

Deși poate părea o soluție, modificare cererii unice și declararea în fals este în defavoarea fermierilor care:

  1. Vor avea probleme cu decontarea asigurărilor de cultură pe submăsura 17.1;
  2. Vor avea probleme fiscale, generate de înregistrarea în contabilitate a unor inputuri pentru alte culturi;
  3. Corecția cererii va rămâne în sistem și pe viitor poate va exista o listă neagră cu cei care au vrut sa „fraudeze”;
  4. Ascunderea situațiilor din teren, NU este soluția!

Vă rugăm să semnalizați astfel de situații către asociațiile de fermieri din care faceți parte, pentru a putea căuta rezolvare împreună cu APIA central”, avertizează reprezentanții LAPAR pe pagina de Facebook a organizației.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. De ce nu se vine la fata locului ?? Acestea sunt motive pentru a nu platii fermierii.Spun fermierilor sa nu conteste deoare ce fiind in litigiu cu APIA exista posibilitatea sa fie total exclusi de la plata pe suprafetele litigioase(am patit in 2007 ) Cat priveste discutia ca se pierde submasura 17.1 aceasta este istorie…..nu mai este in vigoarede anul acesta.MADR un minister esuat cu o conducere incompetenta si aservita altor interese.Un guvern TRADATOR ce participa din plin la distrugerea agriculturii Romanesti singurul sector care mai tine tara in viata.
    Nici seceta nu face rau agriculturii cat fac conducatorii

  2. Este o junglă în agricultură, mulți mafioți vânători de subvenții și beneficii din bugetul statului, multă evaziune fiscală și muncă la negru iar noi importăm alimente de proasta calitate expirate cancerigene pâine congelata faina ulei mălai carne etc . Subvențiile trebuie acordate doar acelor care se asociază produc procesează și valorifică materia prima în produse românești finite de calitate au angajați cu caracter permanent cu forme legale aduc plus valoare economiei creează locuri de munca bine plătite dezvolta zonele rurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole