Fermierii NU vor mai primi diferența la despăgubirile de secetă pentru culturile de toamnă

Fermierii afectați de secetă la culturile înființate în toamna anului 2019 au primit, până acum, doar o parte din despăgubirile promise de Ministerul Agriculturii. Inițial, Guvernul a plătit aproximativ 81% din valoarea totală a despăgubirilor, iar după ultima rectificare bugetară, Ministerul Agriculturii a mai alocat încă 80 de milioane de lei, plata ajungând undeva la 90% din totalul sumelor promise.

În cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, fostul secretar de stat din cadrul MADR, George Scarlat, a precizat că este puțin probabil să se mai găsească sume ca să se plătească și diferența rămasă de 10% pentru fermierii afectați de secetă la culturile de toamnă. În schimb, anul următor, fermierii vor primi despăgubiri pentru culturile de primăvară.

”La ultima rectificare de buget nu s-a obținut decât o sumă de 160 milioane lei pentru Ministerul Agriculturii. A existat o discuție la nivelul Ministerului, iar premierul a spus să încercăm să dăm bani și la despăgubiri, iar noi am solicitat și sume pentru a plăti motorina trimestrul doi. Ministrul a hotărât să plătim jumătate la despăgubiri și jumătate la motorină, să încercăm să împăcăm pe toată lumea.

În momentul acela, cu rezerva de bani pe care am avut-o la cele două sectoare, cu alte surse pe care le aveam în cadrul Ministerului Agriculturii și cu cele 80 de milioane de lei, am plătit 177 milioane la motorină, adică trimestrul 2 în totalitate. APIA a făcut plata în această săptămână.

Banii pe despăgubiri pentru culturile de toamnă, cred că în total cu cele 80 de milioane se va ajunge undeva până în 90%. Sincer nu cred că vor mai exista sume pentru a acoperi diferența, cel puțin gândindu-mă la cum avem creionat la nivelul acestui an bugetul”, a precizat George Scarlat pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole