Fermierii nu mai fac față, insectele le-au invadat culturile

Fermierii din zona Brăilei se plâng că recoltele lor au de suferit de pe urma invaziilor de diabrotică. Ei spun că insectele par că au apărut peste noapt și trebuie să intervină URGENT dacă mai vor să își salveze culturile. 

Conform specialiștilor, diabrotica la maturitate se hrănește la început cu limbul foliar, pe care-l perforează sub forma unor dungi longitudinale în lungul nervurilor. În perioada înfloririi, atacul se extinde la matase și polen. Uneori sunt consumate boabele din vârful stiuletelui, aflate în faza de lapte. Adulții pot migra apoi pe culturile de porumb însămânțate mai tarziu.

Larvele se hrănesc cu rădăcinile de porumb, cauzând scurtarea acestora. Dacă diabrotica atacă cultura, rădăcinile acestora nu mai pot susține plantele, astfel că acestea au tendința de îndoire spre sol. 

„Atât eu cât și colegii mei ne confruntăm acum cu atacurile de diabrotică. Am o suprafață însemnată de porumb și este aproape toată infectată. Mi-am închiriat dronă și voi interveni cu coragen, sper să o pot salva”, a spus un fermier din zonă, Remus Podaru. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole