13 mai 2021 - 05:53

Fermierii, nemultumiti de oficiali! ”Este o bajbaiala de nedescris!”

Invitatie la dialog din partea fermierilor! Invitat în emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Ionuț Olteanu a lansat un comunicat către toți fermierii care vor să se implice activ, pentru a pune la cale o serie de măsuri pentru agricultura românească, pe care le vor discuta apoi cu factorii de decizie.

”Lansez un comunicat către toți fermierii care vor să participe activ, să ne strângem, și așteptăm cu mare drag fiecare fermier care vrea să-și expună ideile. Vor fi toate notate, listate și analizate. În acest fel vom merge cu temele făcute să discutăm cu oficialii. Este o primă invitație la dialog. Până acum, fie că a fost stânga sau dreapta, opiniile noastre nu au fost ascultate. Actualul PNS trebuie să fie făcut de către fermieri și pentru fermieri. Nu este nimic negociabil!

Agricultura este ca orice business, funcționează pe un buget. Noi nu știm ce să bugetăm, cum să bugetăm, cum să ne desfășurăm activitatea, următoarele investiții. E o bâjbâială de nedescris. La Clubul Fermierilor am văzut 4 decidenți care au spus lucruri diferite fiecare. S-a vorbit foarte mult, s-a vorbit foarte frumos, dar nimic concret. Noi suntem fermieri, trebui să trăim cu lucruri concrete, previzibile, ca să putem să rezistăm.

Aduceți-vă aminte cum era acum 12 ani agricultura românească. Ne uitam la televizor cu groază și vedeam doar pământ pârloagă. De acolo au plecat fermierii români. Iar plafonarea acolo ne va aduce, cu 12 ani în urmă.

Se spune că fermierii mari sunt plini de bani. Nu! Fermierii mari sunt plini de datorii momentan. Persona, din ce cunosc eu, sunt doar 5% dintre fermierii mari care au reușit să se stabilizeze și să nu aibă datorii. Restul nu mai știm la recoltat cum să împăcăm toate datoriile”,  a subliniat fermierul, în driect la AGRO TV.