FERMIERII, INVITAȚI SĂ ÎL SUNE PE MINISTRU PENTRU A-I SPUNE CUM SE PLĂTESC SUBVENȚIILE

15

În perioada 24-26 februarie a.c., ministrul Petre DAEA s-a deplasat în județele Arad, Bistrița, Bihor, Mureș, Maramureș, Timișoara și Satu-Mare pentru a verifica pe teren desfășurarea programului de tomate.

Totodată, ministrul a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții structurilor subordonate ale MADR (APIA, AFIR, direcțiile agricole ș.a.), în vederea verificării modului în care aceștia sunt organizați și pregătiți pentru a plăti subvențiile și a înregistra cererile producătorilor agricoli și fermierilor interesați.

De asemenea, prin sondaj, beneficiarii au fost rugați să comunice ministrului, telefonic, cum s-a derulat plata subvențiilor și cât a durat întreaga procedură.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a vrut să cunoască la fața locului atât problemele cu care se confruntă fermierii, cât și sugestiile pe care le au în legătură cu formele de sprijin promovate de MADR. Astfel, a avut întâlniri de lucru cu reprezentanții Federației Crescătorilor de Bovine din Romania la Târgu-Mureș, s-a deplasat la Breaza la un cultivator de legume în spații protejate, la un crescător de taurine și la un cultivator de legume-fructe din Maramureș precum și la o fabrică de paste făinoase din zona Matieș.

Din discuțiile purtate cu producătorii agricoli a reieșit faptul că aceștia sunt interesați de programul de sprijin pentru tomate, precum și de celelalte forme de sprijin ale MADR.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise