15 mai 2021 - 19:44

Fermierii infrunta criza coronavirus si isi muta activitatea online

TRADUS, platformă globală online pentru autovehicule comerciale și echipamente rulate, a analizat comportamentul de utilizare a platformei sale în sectorul utilajelor agricole, pentru a afla dacă și cum afectează criza generată de epidemia de coronavirus industria. Deși analiza anonimă a comportamentului de căutare, cumpărare și vânzare de pe platformă nu oferă o imagine completă, este totuși o indicație semnificativă a situației și stării de spirit din industrie. Modificările comportamentului de utilizare din februarie până în martie 2020 au fost analizate și apoi comparate cu modificările din anul precedent (februarie și martie 2019). Iată rezultatele:

Doar o scădere ușoară a interesului pentru utilajele rulate

În ciuda provocărilor actuale, TRADUS a înregistrat o scădere relativ mică a activităților de căutare a vehiculelor agricole folosite. În martie 2020, numărul de căutări pentru utilaje agricole folosite a scăzut cu puțin peste șapte la sută față de luna precedentă. Astfel, sectorul agricol reacționează într-un mod extrem de relaxat. Cel puțin în sectorul utilajelor agricole folosite.

“În mod normal, interesul pentru echipamentele de producție scade brusc în perioadele de criză. Cu toate acestea, agricultura, ca o industrie cheie relevantă pentru sistem, reacționează calm și în mod exemplar. Acest lucru este extrem de pozitiv, deoarece productivitatea și nivelul de claritatedin industrie sunt importante pentru a garanta aprovizionarea populației”, spune Nadja Sörgel, General Manager TRADUS.

Pentru a face căutarea de utilaje agricole cât mai simplă și eficientă, TRADUS oferă fermierilor filtre de căutare foarte detaliate, de la marca, modelul, kilometrajul, anul de fabricație, țara de origine și greutatea, până la specificații tehnice, cum ar fi tipul de schimbător de viteză.

În prezent, mediul online pentru vânzarea echipamentelor rulate este în plină expansiune

Analiza datelor a arătat o creștere puternică a numărului de oferte pentru utilajele agricole de pe portal. Din februarie până în martie 2020, numărul de mașini agricole oferite, precum tractoare, mașini de însămânțat sau de recoltat, a crescut cu 44% față de luna precedentă. Datorită evoluțiilor din anul precedent, se aștepta doar o creștere de 23% pe acest segment.

“Fermierii sau companiile se bazează în mod evident pe canalele online pentru a-și vinde utilajele folosite în situația actuală, deoarece tranzacțiile de achiziție sigură fără contact sunt posibile doar online”, explică Sörgel. Siguranța joacă, de asemenea, un rol major pentru TRADUS într-o altă arie: numai cumpărătorii și vânzătorii verificați și înregistrați pot oferi sau cumpăra pe portal.