27 mai 2022 - 03:23

Fermierii ieseni sunt asteptati sa depuna cererile pe Submasura 15.1-Impaduriri

În ciuda faptului că până la această dată nu a fost depus niciun proiect în cadrul sesiunii deschise de depunere a proiectelor, fermierii încă pot solicita banii pentru prima împădurire, depunând proiectele aferente la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), Iași, acolo unde, pot să ți consulte ghidul solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”,aferentă Măsurii 15 „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, submăsura 15.1- „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, PNDR 2014- 2020 sesiunea 3/2020.

Prin finanțarea acestor proiecte se vizează reducerea numărului de intervenții silvotehnice în pădure și, în același timp, promovarea activă a tehnologiilor de exploatare a lemnului cu un grad redus de impact asupra solului.

Beneficiarii schemei de față pot fi:

⦁ Unitățile administrativ-teritoriale care au în proprietate publică sau privată terenuri forestiere;
⦁ Persoanele fizice și juridice care au în proprietate privată terenuri forestiere;
⦁ Asociații ale beneficiarilor.

Ajutorul financiar pentru această schemă se acordă anual ca sumă fixă, este de tip compensatoriu pe unitate de suprafață și fac subiectul unei compensații pe venit, costurile suplimentare și tranzacționale suportate de deținătorii de terenuri forestiere care încheie angajamente voluntare pe o perioadă de 5 ani.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.