Fermierii ieseni, chemati sa isi ridice fondurile europene pe Masura 4.1

Potrivit AFIR-Iași, într-un anunț preluat de BZI.ro, în cadrul submăsurii 4.1- „Investiții în exploatații agricole”, au fost selectate pentru sprijin marea majoritate a cererilor de finanțare depuse în cursul anului trecut de către fermierii ieșeni.

Actualmente, 6 beneficiari din județul Iași care au depus cererile pentru finanțare europeană în vederea achiziționării utilajelor agricole necesare, vor încasa fondurile nerambursabile, suma totală ridicându-se la circa două milioane de euro.

Până la finele acestui an, AFIR urmează să semneze contractele de finanțare și, de asemenea, tinerii a căror proiecte au fost selectate pentru finanțare vor avea posibilitatea de a semna contractele aferente primei tranșe din suma totală aprobată. Aceștia vor investi aproximativ 600.000 de euro în utilaje agricole, dar și în ferme vegetale sau apicole.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult