Fermierii ies la ATAC împotriva lui Cîțu și Oros! ”România nu are Minister de Agricultură”

Declarațiile recente ale premierului Florin Cîțu, prin care îl somează pe ministrul agriculturii, Adrian Oros, să întrerupă mai multe programe de sprijin începute în timpul guvernării PSD, au pus pe jar sectorul agricol românesc. Fermierii condamnă atitudinea premierului, despre care spun că este una lipsită de diplomație, dar care arată limitările acestui Guvern.

”Declarațiile premierului au fost în nota obișnuită, adică lipsite de diplomație. Premierul niciodată nu cred că s-a caracterizat prin a fi un om care să debordeze de prea multă diplomație, atât în exprimare, cât și în modul de acțiune. În altă ordine de idei, arată limitările acestui Guvern, lucru care se întâmplă și la Ministerul Agriculturii, și per ansamblu în Guvern, și unde unul din principiile de bază este că dacă nu e a noastră ideea, nu este bună. Eu nu vorbesc acum de un program sau altul, ci ca și principiu.

Eu cred că o abordare corectă, constructivă, era pe două paliere. Ceea ce este în curs, nu poți să întrerupi la jumătatea anului. Nu poți să-i spui omului la jumătatea anului ”știi ce ți-am zis că-ți dau? Nu-ți mai dau.” E o chestie de principiu, de bun simț. (…) Este o atitudine de centură, nu este o atitudine de om politic care vrea să facă ceva. Nu poți să pedepsești niște oameni că a fost ideea lui Dragnea. Nici n-are importanță numele. Niște oameni trebuie să primească un ajutor. Așa le-ai spus, hai să o ducem la capăt. La toamnă, dacă nu-ți mai convine, schimbă-l”, a subliniat Ștefan Gheorghiță în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Fermierii nu sunt supărați doar pe declarațiile premierului, ci pe situația generală din sectorul agricol românesc din ultimii ani. Ei spun că acest sector pare că nu există pentru actuala guvernare.

”Pentru mine nu e nicio noutate, ținând cont că domnul Cîțu s-a mai exprimat asupra sectorului agricol când era ministru de finanțe. Programele așa-zise ale lui Dragnea nu erau niște sume care să pună în dificultate bugetul Guvernului României. Erau așa, mici virgule. Stau și mă gândesc, într-un an și jumătate, s-a pus măcar o virgulă asupra agriculturii? Practic, e un sector care pentru guvernarea actuală nici nu a existat. (…) În ceea ce privește Ministerul Agriculturii, o spun cu mâna pe inimă și îmi asum ceea ce spun: e un an și opt luni de când România nu are Minister de Agricultură”, a spus fermierul Laurențiu Baciu în direct la AGRO TV.

Astfel, agricultorii consideră că sun prinși la mijloc într-o răfuială politică din interiorul Partidului Național Liberal, răfuială din care nu poate ieși nimic benefic pentru sectorul agricol.

”Pentru mine lucrurile sunt simple. Agricultura este prinsă la mijloc într-o răfuială politică între două tabere de la un partid care este la guvernare. Ca de fiecare dată, agricultura iese prost, iese învinsă. Din păcate, acest ministru al agriculturii nu doar că nu au reușit să ducă la îndeplinire niciunul dintre obiectivele asumate la începutul guvernării, dar pe lângă asta, pune și bețe în roate și strică acele puține lucruri care încă mai funcționează în agricultura românească”, a spus fermierul Adrian Chirițoiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole