Fermierii, după înlocuirea lui Petre Daea la MADR: ”Mulțumim lui Dumnezeu că am scăpat!”

Florin Barbu a fost anunțat oficial ca înlocuitor al lui Petre Daea la șefia Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), iar reacțiile din partea fermierilor nu au încetat să apară. Unii dintre aceștia se bucură de schimbare și speră că noul ministru va veni pe scaunul de la MADR și cu o nouă viziune pentru agricultura românească.

În emisiunea ” Agricultura la Raport”, reprezentanții Sindicatului Fermierilor Patrioți s-au exprimat în legătură cu ultimul mandat al lui Petre Daea, susținând că acesta ar fi rămas în amintirea fermierilor cu o imagine mult mai bună dacă nu s-ar fi aflat la minister în ultimul an de zile. 

”Mulțumim lui Dumnezeu că am scăpat, iar acum o să vină domul Barbu. Nu e o muncă ușoară, va fi vai și amar de dânsul, pentru că a venit într-o mocirlă lăsată de colegul dânsului, o mocirlă din care domnul ministru Daea n-a vurt să ne mai scoată. Domnul Barbu trebuie să dialogheze cu noi, să lăsăm toate mârșăviile pe care le-a practicat domnul Daea, toată aroganța pe care a avut-o domnul Daea și toate minciunile pe care le-a aplicat domnul Daea.

Domnul Daea ne-a promis că ne dă 1.500 de lei pe hectarul calamitat, iar acum avem doar 335 de lei, adică o jignire extraordinară la adresa fermierilor din România. Ne-a promis că vine cu bani mulți de la comunitatea europeană, pentru situația de criză a cerealelor, din cauza războiului din Ucraina; n-a venit nici la această oră cu niciun ban. Mai mult ne-a băgat în prăpastie.

Domnul Daea ne-a făcut mult rău. În ultima perioadă a devenit o persoană foarte arogantă, nu ne mai primea nici la dialog, nu ne mai primea să-i explicăm situația cu care ne confruntăm. Pe noi nu ne-a încălzit cu nimic plimbarea prin canale, prin lanurile de grâu, că alea le facem noi, e problema noastră. Domnul Daea trebuia să stea în birou, să facă politici agricole și să salveze producătorul român. Trebuia să stea la ușa Parlamentului și să se zbată să aducă bani în țară”, a spus Ștefan Muscă, președintele Sindicatului Fermierilor Patrioți.

În ceea ce îl privește pe Florin Barbu, fermierii speră că vor avea în acesta un partener real de dialog, însă avertizează încă de acum că îl vor taxa dacă nu își face treaba conform așteptărilor.

”Îi urăm bun venit domnului Barbu, dar în calitatea mea de președinte de sindicat, nu avem cum să fim prieteni decât în momentul când voi vedea că prosperitatea în rândul fermierilor își va face apariția, când vom vinde produse românești în țara românească și când voi vedea că eu hrănesc poporul român cu mâncare sănătoasă, la un preț convenabil”, a mai spus Ștefan Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Țăranii români hoți și nehaliti.il cunosc pe domnul daea …eu i am propus sa vă ia pământurile și să vă oblige sa înființați ferme de stat mari… fărâmițarea pământului și vânzarea lui la străini este similară cu vânzarea de țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole