14 mai 2021 - 19:31

Fermierii, din nou in strada! Mii de tractoare invadeaza capitala Germaniei

Lungi șiruri de tractoare au blocat drumurile din Bavaria, Baden Württemberg sau Bremen, precum și străzile din capitala Germaniei, Berlin. Fermierii sunt supărați pe ceea ce percep ca fiind reglementări de mediu nejustificate, așa că au decis să-și facă vocile auzite în stradă, cerând revizuiri urgente. 

Mii de tractoare au blocat drumurile de-a lungul Germaniei, vineri, fermierii exprimându-și astfel frustrările legate de reglementările de mediu.

Vehiculele se îndreptau spre Berlin, împreună cu o serie de alte părți ale țării. Autoritățile au informat cetățenii să se aștepte la perturbări și blocaje în trafic în statele în care convoaiele urmau să se facă văzute convoaiele de tractare: Bavaria și Baden Württemberg în sud, Hessa în Germania centrală și Saxonia Inferioară în nord, precum și orașele Bremen și Berlin.

Primarul capitalei germane, Michael Müller, a recunoscut că protestul este o „povară pentru Berlin”, însă „fermierii au dreptul de a-și exprima punctul lor de vedere”, iar că localnicii trebuie „să tolereze” aceste perturbări.

Protestele s-au desfășurat în condițiile în care Berlinul organizează ”Săptămâna Verde”, un târg alimentar și agricol unde sunt invitați reprezentanți din toată lumea. Festivalul anual, care există de aproape 100 de ani, a cunoscut o serie de proteste în ultimii ani, localnicii exprimându-și îngrijorarea cu privire la viitorul industriei agricole și al politicii de mediu.

Protestatarii sunt nemulțumiți de politicile guvernamentale privind bunăstarea animalelor și restricțiile privind utilizarea pesticidelor pentru protejarea insectelor, printre altele.

Este pentru doua oară în ultimele luni când un astfel de protest are loc în Germania, cu mii de tractoare ”invadând” zonele urbane ale țării. În octombrie 2019, fermierii au ieșit în stradă nemulțumiți de politicile guvernamentale legate de mediu.