28 mai 2022 - 01:49

Fermierii din industria lactatelor care s-au mobilizat pentru a face fericite si vacutele si albinele

Un grup de fermieri din Marea Britanie din cooperativele de lactate Arla Foods au lansat o inițiativă pentru a crește populația de albine. În acest sens, proiectul urmărește să vadă dacă eforturile lor de dezvotlare a producției de produse lactate ecologice pot fi extinse pentru a contribui la creșterea populației de albine sălbatice, având în vedere rolul crucial pe care îl joacă în susținerea ecosistemelor.

Făcând parte din programul de standardizare a fermelor din cooperativele de lactate Arla UK 360, modulul de cercetare și dezvoltare Pollinator va consta dintr-un studiu alcătuit din 5 fermieri din întreaga țară care au stabilit suprafețele de teren pe care le vor cultiva și exploata pentru a crea cel mai bun habitat posibil pentru o varietate de insecte, care sunt esențiale pentru polenizarea culturilor.

15% dintre proprietarii agricultorilor din Arla colaborează deja cu organizații independente în domeniul naturii pentru a sprijini biodiversitatea. Totuși, accentul studiului va fi acela de a vedea dacă selecția și cultivarea de flori, în special pentru albine, și cultivarea faunei sălbatice pot ajuta la extinderea numărului de albine.

Cu peste 2.400 de fermieri din Marea Britanie din cooperativele de lactate Arla și 10.300 în întreaga Europă, în cazul în care studiul va fi de succes, posibilitățile de extindere pentru albine ar putea fi semnificative.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.