16 mai 2022 - 07:31

Fermierii din Franta iau atitudine! Reprosuri la adresa Presedintelui

Ediția cu numărul 57 a Salonului Internaţional de Agricultură de la Paris a fost inaugurată de preşedintele Emmanuel Macron într-o atmosferă tensionată. Liderul francez a încercat să evite confruntările cu activiştii care contestă reforma sa privind pensiile sau nu sunt de acord cu politica agricolă a Uniunii Europene. Totuși, a fost pus în fața unor întrebări incomode, informează stirileprotv.ro

Totul părea să decurgă fără probleme la Salonul de Agricultură de la Paris. Liderul de la Elysee a tăiat panglica, a dat mâna cu fermierii pe care i-au acceptat gărzile sale de corp, a făcut poze cu admiratori, a mângâiat văcuța care este simbolul târgului şi a gustat câteva produse tradiţionale. Atmosferă a devenit însă tensionata în momentul în care preşedintele francez a ajuns față în față cu o doamnă nemulţumită de politica guvernului. روليت زيرو

Femeie: Dacă vorbiţi de democraţie, fiţi cu adevărat democratic.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Democraţie, asta este ce facem cu convenţiile cetăţenilor, asta facem cu parlamentarii care sunt aleşi în mod democratic.
Femeie: Nu, nu este o democraţie reală. Vedeţi că aţi scos pe toată lumea în stradă.
Emmanuel Macron: Nu cred că sunt atât de mulţi oameni în stradă.
Femeie: Atunci, veniţi. Veniţi în stradă.
Emmanuel Macron: Sunt prea ocupat pentru a ieşi în stradă.
Femeie: Dar şi eu sunt ocupată. Lucrez 6 zile pe săptămână acum.
Emmanuel Macron: Vă ascult. Dar vă şi pot asculta.

Emmanuel Macron a ajuns la salonul agricol după ce a participat la discuţiile privind bugetul Uniunii Europene, inclusiv al Politicii Agricole Comune. Întâlnirea s-a încheiat însă cu un eşec. Iar reprezentanţii fermierilor francezi au protestat din cauza masurilor vehiculate.

„În privinţa Politicii Agricole Comune (CAP), suntem în favoarea unui buget ambiţios. العاب مربحة للمال Brexit nu poate avea loc în detrimentul CAP. Trebuie să protejăm veniturile fermierilor noştri pentru că ei sunt cei ce ne hrănesc şi trebuie să îi ajutăm în perioada tranziţiei. De aceea spun, de asemenea, că CAP este despre suveranitate şi viitor”, a spus Macron.

Liderul francez a mai discutat şi cu reprezentanţi ai pescarilor, pe care a încercat să îi liniştească. الشوط الثاني După ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, oamenii se tem că vor pierde zonele de pescuit care sunt în apele teritoriale britanice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.