Fermierii cer vanatoarea DE URGENTA a mistretilor care distrug culturile

Guvernul spaniol cere in mod expres să se vâneze mistreți în timpul stării de urgenta pentru a evita pagubele provocate de acestia.

FERMIERII SPERA LA ACEEASI REACTIE DIN PARTEA AUTORITATILOR ROMANE !!!

Guvernul spaniol indrumă comunitățile locale să mențină controlul asupra proliferării populațiilor de mistreți pentru a preveni distrugerea fermelor si a campurilor cu culturi agricole dar și pentru a preveni răspândirea bolilor!!!

Ministerul Agriculturii, Pescuitului și Alimentației din Spania a trimis o scrisoare către unitatile teritoariale în care recomandă să  păstreze controlul asupra proliferării populațiilor de mistreți  pentru a preveni deteriorarea fermelor și pentru a preveni răspândirea bolilor de animale, cum ar fi pesta porcină.

În mod special, reamintește autorităților locale că sunt competente să stabilească cea mai bună modalitate de control și, prin urmare, vor trebui să adopte măsurile preventive necesare pentru a evita problemele pe care le provoacă proliferarea lor în  fermele spaniole.

- Publicitate -

În scrisoarea oficiala a autoritatilor spaniole, se subliniază că, în contextul stării de urgenta, pentru gestionarea crizei de sănătate cauzată de coronavirus, trebuie să se „evite” riscul de a răspândi  boli de catre animale  și de a preveni pagubele pe care mistreții le pot provoca producțiilor agricole vegetale sau in sectorul zootehnic.

De fapt, se reamintește că, controlul populațiilor de mistreți  face parte din activitățile necesare pentru menținerea stării de sănătate a efectivelor de porcine ca și măsură pentru prevenirea pestei porcine africane (ASF). Autoritățile competente trebuie să  stabilească cea mai bună modalitate de a controla  populațiile de mistreți ținând cont întotdeauna de necesitatea adoptării măsurilor preventive necesare pentru a evita răspândirea COVID-19.

Consecințele dramatice pe care le are criza coronavirusului asupra societății sunt transferate si în mediul rural.  În plus față de numeroasele fotografii si  videoclipuri cu animale sălbatice care merg liber prin ferme dar si prin centrele urbane total părăsite datorita starii de urgenta,  se adaugă multiple înregistrări ale animalelor care distrug culturile agricole.

Aceeasi situatie este intalnita si in Romania  iar pentru porcii mistreti nu s-a propus nicio masura concreta de protectie a fermierilor!!! În acest fel, fără o gestionare adecvată,  daunele pe care le pot provoca aceste animale vor fi și mai mari.         

In momentul acesta nu pot fi vanati mistretii din cauza restrictionarii activitatii de vanatoare. Solicitam includerea acestei activitati in categoria celor exceptate pentru a putea iesi in camp  si a rezolva urgent o problema deosebit de grava atat pentru sanatatea animalelor cat si pentru culturile agricole!!! Propunem autorizarea vanatorii la mistreti pentru numarul maxim de persoane care pot efectua activitatea fara a contraveni astfel  procedurilor de prevenire a respandirii Covid19.

Aceasta masura este urgenta acum , cand mistretii ies in camp dupa semintele proaspat semanate!!!

Sunt cazuri în care  zeci de mistreți distrug campurile agricole!!!

Sursa: Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole