Fermierii cer majorarea subvenției la motorină! ”Ar trebui undeva la 3 lei/litru”

Fermierii români consideră că nivelul actual al subvenției pentru motorina utilizată în agricultură este mult prea scăzut, ținând cont de creșterile prețurilor combustibililor din ultima perioadă. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu fermieri din mai multe zone ale țării, pentru a afla care este situația din ferme în acest moment și ce solicitări au fermierii către autorități.

”Noi am avut o discuție cu domnul Chesnoiu pe tema îngrășămintelor și ne-a spus că nu promite nimic, doar că vrea să ne ajute, vrea să se țină de cuvânt, dar nu avem un cadru legal încât să poată să ne ajute. Noi știm foarte clar că îngrășămintele au crescut de patru ori față de 2021. La fel și cu acciza la motorină; noi luăm undeva la 1,5 lei/litru subvenție, dar cred că ar trebui undeva la 3 lei/litru, pentru că motorina aproape s-a dublat”, a precizat fermierul Valentin Popa din județul Călărași.

Amintim faptul că subvenția la motorină pentru trimestrul I al anului 2022 are o valoare de 1,630 lei/litru și se acordă sub formă de rambursare ca diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse.

APIA primește cererile de plată pentru acest ajutor de stat se depun în acest moment, termenul limită fiind data de 2 mai 2022. Cererile se depun sau pot fi transmise prin mijloace electronice la Centrele APIA

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole