Fermierii care primesc ULTIMII subvențiile APIA – Anunț de la șeful APIA

Deși peste 450.000 de fermieri și-au primit deja banii de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), există și anumiți fermieri care nu-și vor primi subvențiile APIA până anul viitor.

Potrivit declarațiilor date de șeful APIA, Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierii care au solicitat ajutoare naționale tranzitorii sau sprijin cuplat în sectorul vegetal vor primi banii pentru aceste scheme de plată abia în cursul anului viitor, întrucât acestea nu sunt eligibile pentru plățile în avans.

”Noi am început plățile pe 16 octombrie, iar până acum, peste jumătate din fermieri și-au primit deja banii. Sigur, sunt fermieri care ne spun că încă nu au niciun ban în cont; toată lumea trebuie să știe că pe rând, categoric vor fi autorizați toți cei 790.000 de fermieri care sunt eligibili și cu schemele de plată care sunt eligibile la plata avansului.

Trebuie știut de la bun început că aceia care au solicitat doar ajutor național tranzitoriu nu intră la plata avansului, pentru că ANT-urile se plătesc din bugetul anului următor, iar aceștia vor fi plătiți la începutul anului viitor. De asemenea, (nu sunt eligibili pentru avans) cei care au sprijin cuplat în sectorul vegetal, pentru că aceștia mai au de adus documente; ultimele documente trebuie aduse până în data de 15 mai. După această dată, vor putea intra la plată. În rest, toate celelalte scheme care au fost accesate de către cei 790.000 de beneficiari vor intra la plată, dar pe rând”, a precizat șeful APIA pentru AGRO TV.

Nu ratați edițiile speciale ale emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizate de Ovidiu Ghinea LIVE în cadrul târgului INDAGRA, joi, vineri și sâmbătă, de la orele 14:00, la AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole