Fermierii au de furcă cu APIA: Zeci de dosare pe rol!

Între fermieri și Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) se ajunge de multe ori la litigii pe care doar instanțele judecătorești le mai pot rezolva.

Din cele 43 de dosare pe care Centrul Județean al APIA Buzău le are pe rolul instanțelor, 33 de dosare din total fac obiectul unor plângeri împotriva instituției, cele mai multe vizând cheltuieli de judecată ca urmare a unor litigii privind acordarea unor ajutoare financiare pentru schemele de plată şi măsuri prin bugetul de stat sau sprijinite prin intermediul fondurilor europene, informează AGERPRES.

„Categorii de litigii în care APIA este pârât sunt litigii având ca obiect acţiune în pretenţii (cheltuieli de judecată). APIA pârât: buget de stat (cuprinde 1 litigiu având ca obiect anulare act administrativ OUG nr. 45/2015), fonduri europene (cuprinde dosare având ca obiect anulare act administrativ – decizie de plată nerespectare cerinţe schema Sprijin cuplat pentru cultura de lucernă), anulare act administrativ (proces verbal-nerespectare Măsura de agromediu 11, submăsura 11.1), anulare decizie de plată, anulare act administrativ decizie de stabilire a diferenţelor, anulare decizie calcul accesorii, acţiune în pretenţii (penalităţi, majorări, dobânzi), anulare raport de control”, transmite CJ-APIA Buzău într-o informare către AGERPRES.

Printre litigiile în care APIA este reclamant, se numără șapte dosare având ca obiect deschiderea procedurii de insolvenţă, o plângere contravenţională împotriva unui proces verbal de contravenţie (rovinietă), un litigiu privind funcţionarii publici, dar şi o acţiune având ca obiect o acţiune în răspundere civilă delictuală, în domeniul fondurilor europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole