Fermieri: „Trebuie dat OBLIGATORIU derogare la neonicotinoide”

Interzicerea tratamentului cu neocotinoide asupra sectorului de seminţe din România are efecte grave!  Un tânăr fermier a scris redacției AGRO TV despre problemele pe care le are în cultura sa de floarea soarelui. „Sunt deja la a doua trecere cu insecticide peste floarea soarelui semănată fără tratament. O mănâncă rățișoara văzând cu ochii! Trebuie dat OBLIGATORIU derogare la neocotinoide anul acesta, având în vedere situația actuală din economie. Seceta acută și lipsă de semințe. Suntem batjocoriți și noi și munca noastră!”, a scris fermierul redacției AGRO TV.

În cadrul emisiunii „Agricultura la Raport”, Dimitrie Musca, fermier din Arad, a spus că, deși în România se consideră neocotinoidele ca fiind periculoase, sunt mai multe studii care au demonstrat opusul. 

„Deci vă dați seama că rățișoara porumbului acuma este înfometată că nu mai are verdeață, nu mai are nici grâu, nici porumb, nimica din ce să trăiască! Este obligatoriu ca Ministerul Agriculturii să lase pe cei care seamănă acuma să trateze și sămânța de porumb cu neonicotinoide, pentru a putea să aibă o cultură. Au săracii cheltuiala făcută pe care trebuie să o întoarcă! Astfel,  măcar au șansă să diminueze din cheltuieli.

La ora actuală, am 1.550 de hectare de rapiță și am aproape 5.000 de familii de albine. În fiecare an vin la mine din Cluj, din Sălaj, din Satu Mare, nu au avut probleme niciodată dacă respectăm normele și avem grijă de albine. Nu trebuie lăsați să vorbească toți nepricepuții, să vorbească oamenii care știu carte, că aici este vorba de știință, de carte, NU de vorbit după ureche”, a declarat în exclusivitate pentru AGRO TV, Dimitrie Musca, fermier din Arad.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole