Fermieri, organizati-va! Noua sesiune de fonduri europene pentru irigatii

Potrivit unui document oficial emis de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) privind campania de irigații, a fost anunțată posibilitatea fermierilor de a accesa subvenții europene. العاب بلبل Ca urmare a organizării deținătorilor de teren și preluării de către aceștia prin înființarea de OUAI-uri a infrastructurii secundare de irigații (ploturile de irigații) aceștia pot accesa fonduri europene prin submăsura 4.3. atât pentru modernizarea și reabilitarea infrastructurii preluată în proprietate, cât și pentru achiziția de echipamente de udare, în perioada imediat următoare urmând a se lansa o nouă sesiune în care sunt alocați 43 milioane de euro.

În ceea ce privește echipamentele de udare pe care le dețin OUAI-urile (OUAI – Organizaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii) acestea sunt deficitare și astfel MADR împreună cu AFIR propun alocarea unor fonduri importante spre a reduce acest deficit, întrucât doar aproximativ o treime din suprafața de teren pe care ANIF o poate asigura cu aducțiunea apei este irigată efectiv.

Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este îmbunătățirea performanței economice a tuturor fermelor şi facilitarea restructurării şi modernizării fermelor, în special în vederea creşterii participării şi orientării către piaţă, cât şi a diversificării agricole, îmbunătăţirea performanţei economice a pădurilor, cât și eficientizarea utilizării apei în agricultură.

Pentru mai multe detalii despre submăsura 4.3 intrați AICI.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole