15 aprilie 2021 - 11:22

Fermieri nedumeriti, autoritati fara raspuns! ”Nu stim ce programe vor fi lansate”

Zeci de fermieri şi primari din sudul țării îi întreabă pe specialiştii Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt când vor fi lansate noile programe din acest an. În lipsa răspunsurilor oficiale, agricultorii olteni nu îşi pot face strategia pentru acest an agricol, scrie gazetanoua.ro

Directorul DAJ Olt, Gabriela Andronie, a precizat că nu are date oficiale privind programele guvernamentale ce vor fi lansate în acest an.

„Fermierii şi primarii ne întreabă despre programe, însă nu am primit nimic oficial. Nu ştim ce programe vor fi lasate în acest an. Când avem ceva oficial, vom anunţa fermierii ca să ştie exact cum se vor organiza”, a spus Andronie.

Unii fermieri olteni, mai ales cei din bazinele legumicole, care deţin sisteme de încălzire, au plantat deja roşiile în solarii, însă aceştia spun că nu au certitudinea că vor mai putea accesa sprijinul de 3.000 de euro, acordat până anul trecut pentru încurajarea cultivării tomatelor.

Pentru a continua programele de sprijin, Ministerul Agriculturii și Dezvoltătii Rurale trebuie să emită Hotărâri de Guvern care să stipuleze atât bugetul estimativ pentru fiecare măsură, cât și termenele pentru depunerea cererilor la direcțiile agricole

Reamintim că ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a subliniat în repetate rânduri că toate programele de sprijin desfășurate anul trecut vor continua și în 2020.