29 septembrie 2021 - 05:48

Fermieri, grabiti-va! Acum se depun actele la APIA pentru aceasta masura

Fermierii care vor să depună proiectele la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) pentru obținerea sumelor din cadrul măsurii 14 – „Bunăstarea animalelor”, în cadrul Programului Național pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) o pot face până pe data de 15 februarie.

Sesiunea este deschisă pentru potențialii beneficiari care vor să primească banii pentru bunăstarea porcinelor. Sprijinul pentru bunăstarea animalelor are forma unei plăți anuale fixe pe unitate vită mare (UVM) și reprezintă o plată compensatorie pentru pierderile de venit și costurile suplimentare suportate de fermieri.

Pentru a ști dacă pot fi beneficiari, fermierii trebuie să consulte ghidul solicitantului de pe site-ul APIA, pentru a verifica dacă sunt îndeplinite condițiile în vederea obținerii plăților. Mai mult, ca urmare a apariției anul trecut a pestei porcine africane, pachetul conține și metodologia de calcul pentru efectivele afectate de pesta porcină.

Ghidul solicitantului pune la dispoziția potențialilor beneficiari informațiile necesare privind:

  • condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii în vederea obținerii plăților;
  • completarea și depunerea cererii de plată, fluxul documentelor utilizate şi termenele ce trebuie respectate de solicitanți pentru obținerea plăților;
  • angajamentele asumate pe care trebuie să le respecte solicitanții în vederea accesării subpachetelor;
  • respectarea prevederilor legale în vederea asigurării unei abordări exacte şi unitare a problemelor legate de completarea şi depunerea cererilor, respectarea obligațiilor şi angajamentelor luate prin semnarea cererii şi a posibilelor sancțiuni şi reduceri pe care le suportă beneficiarii în cazul nerespectării acestora.
  1. Sunt Marin si as vrea sa stiu care este suma care se da la subvenție anul acesta pe cap de oaie?si care sunt pași care trebuie sai fac pentru a putea beneficia si eu de aceasta,va multumesc.

Comments are closed.