FERMIERI DIN APUSENI, RĂMAȘI FĂRĂ SUBVENȚII DIN CAUZA UNEI NEÎNȚELEGERI

173

Câteva sute de fermieri din Apuseni, din județele Alba, Cluj și Bihor au fost notificați de către APIA că nu mai pot beneficia de subvenția pe pășune deoarece proprietățile lor, pentru care primeau această subvenție, fac parte din arealul Parcului Natural Apuseni, zonă declarată ca fiind arie protejată. Situația se pare că a fost generată de o neînțelegere birocratică apărută în relația dintre Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii.

 

”Până ce situația se va regla între cele două ministere și Comisia Europeană, pentru că este vorba de fonduri ce trebuiesc să vină de la nivelul Uniunii Europene, prin Ministerul Mediului, pentru aceste zone protejate, Ministerul Mediului va cere în scris Ministerului Agriculturii ca plata subvenției să fie făcută în continuare prin APIA. Cele două Ministere vor comunica între ele și își vor regla astfel activitățile încât fermierii să nu fie afectați, mai ales că vorbim de o zonă cu necesități deosebite.„ a declarat deputatul Ioan Bumb.

La rândul său, Corneliu Olar, deputat din Munții Apuseni a adăugat: ‘Am fost alături de moți să le prezentăm celor de la București problemele noastre. Nu e normal ca oamenii să sufere din cauza birocrației, a plimbatului de hârtii între ministere. Avem acum promisiunea fermă a domnului Ministru Daniel Constantin că această problemă se va rezolva fără să mai trebuiască să mergem iar la București.’

Citește și

Cmentariile sunt închise