Fermele de vaci, la vânzare pe internet! Crescătorii nu-și mai pot susține afacerile

Crescătorii de bovine trec prin momente din ce în ce mai dificile anul acesta, după ce subvențiile s-au redus considerabil față de anul trecut. Dacă în sectorul vacilor de lapte, situația grea este deja bine-cunoscută, se pare că lucrurile merg din ce în ce mai greu și în sectorul vacilor de carne.

Internetul este plin deja de anunțuri de la fermieri care își vând parte din efective sau chiar fermele cu totul. La o astfel de soluție se gândește și Adrian Costin, fermier din localitatea Chiraleu, județul Bihor, care deține un efectiv de aproximativ 180 de vaci din rasa Charolaise. Potrivit lui, activitatea de creștere a acestor bovine este la limita rentabilității, iar dacă statul nu va lua măsuri pentru sprijinirea fermierilor, va fi nevoit să reducă această activitate la nivel de hobby.

”Această activitate este la limita rentabilității, limită dinspre minus spre zero, pentru că nu este vorba de profitabilitate. În ultima perioadă, lucru pe care l-am constatat când m-am uitat pe OLX, cel puțin 8 ferme de Charolaise sunt de vânzare în momentul de față, toate din cauza lipsei rentabilității. Dacă lucrurile vor continua în acest fel, probabil și eu voi rămâne la nivel de hobby cu câteva bovine”, a spus Adrian Costin în cadrul emisiunii ”Portret de fermier”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole