FERME DE PORCI, SANCȚIONATE PENTRU NERESPECTAREA MĂSURILOR DE BIOSECURITATE

Două ferme de porci din judeţul Covasna au fost sancţionate de Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (DSVSA) pentru nerespectarea măsurilor de biosecuritate, iar una dintre ele riscă să rămână fără autorizaţie de funcţionare.

Şeful DSVSA Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că principalele probleme constatate au fost lipsa împrejmuirilor corespunzătoare şi a filtrelor la punctele de acces în incintele fermelor.

„Au fost constatate unele deficienţe în special în ce priveşte supravegherea şi monitorizarea zilnică a stării de sănătate a animalelor, a unor condiţii de biosecuritate, dar şi în privinţa mişcării de persoane în incinta acestor ferme (…) Regulile sunt foarte stricte, există anumite proceduri. Angajaţii nu au voie să intre în fermă fără să treacă prin aceste filtre, unde trebuie să se dezbrace de hainele cu care au venit de acasă, să facă un duş şi apoi să se îmbrace cu hainele de lucru, deci trebuie să treacă prin trei camere (…) Una dintre ferme a primit o amendă de 1.200 de lei şi un termen de conformare de 48 de ore, iar cea de-a doua a primit un avertisment şi obligativitatea de a remedia deficienţele cât mai rapid, altfel va primi amendă şi i se va suspenda autorizaţia de funcţionare (…) Noi nu vrem să omorâm aceste ferme, de aceea le dăm aceste termene, ca să poată să ia măsuri’, a declarat Siko Barabasi Sandor.

Şeful DSVSA a precizat că au fost controlate şase ferme de creştere a porcinelor din judeţul Covasana, cu o capacitate totală de aproape 13.000 capete, iar verificările au avut loc în contextul apariţiei pestei porcine africane în două ferme non-profesionale din judeţul Satu Mare.

Potrivit acestuia, în ultima lună în judeţul Covasna nu au fost constatate îmbolnăviri sau mortalităţi în rândul animalelor care să alarmeze proprietarii sau serviciile veterinare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole