Ferme de familie, dezvoltate cu fonduri europene pe Masura 6.3

369

Una dintre submăsurile de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 de care sunt interesați fermierii din România, este cea destinată dezvoltării fermelor de familie.

De exemplu, in anul trecut, in judetul Iasi au fost depuse mai multe proiecte în cadrul submăsurii 6.3- „Dezvoltarea fermelor mici”.

O parte dintre proiectele depuse au fost selectate pentru a primi finanțarea europeană. Din cele 19 proiecte depuse, 13 dintre ele au fost selectate pentru finanțare.

Ca urmare, beneficiarii fondurilor europene vor semna contractele de finanțare în următoarea perioadă, pentru a demara dezvoltarea micilor ferme într-un timp cât mai scurt.

Fiecare dintre fermierii cărora le-a fost aprobat dosarul de solicitare, va primi câte 15.000 de euro pentru proiectele din mediul rural, iar marea majoritate a sumelor primite vor fi investite în sere cu legume, utilaje agricole sau ferme apicole..

Potrivit AFIR, în acest an au fost depuse la nivel național peste 800 de proiecte pe măsura 6.3., iar dacă vor trece de etapa selecției, vor primi banii în prima perioadă a anului 2020.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult