Ferme de familie, dezvoltate cu fonduri europene pe Masura 6.3

Una dintre submăsurile de finanțare din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 de care sunt interesați fermierii din România, este cea destinată dezvoltării fermelor de familie.

De exemplu, in anul trecut, in judetul Iasi au fost depuse mai multe proiecte în cadrul submăsurii 6.3- „Dezvoltarea fermelor mici”.

O parte dintre proiectele depuse au fost selectate pentru a primi finanțarea europeană. Din cele 19 proiecte depuse, 13 dintre ele au fost selectate pentru finanțare.

Ca urmare, beneficiarii fondurilor europene vor semna contractele de finanțare în următoarea perioadă, pentru a demara dezvoltarea micilor ferme într-un timp cât mai scurt.

Fiecare dintre fermierii cărora le-a fost aprobat dosarul de solicitare, va primi câte 15.000 de euro pentru proiectele din mediul rural, iar marea majoritate a sumelor primite vor fi investite în sere cu legume, utilaje agricole sau ferme apicole..

Potrivit AFIR, în acest an au fost depuse la nivel național peste 800 de proiecte pe măsura 6.3., iar dacă vor trece de etapa selecției, vor primi banii în prima perioadă a anului 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole