Ferma unde canicula și seceta nu există

Pentru unii agricultori, canicula reprezintă o oportunitate! Pare un nonsens, dar nu este deloc așa. O demonstrează un fermier pentru care soarele este o binefacere, pentru că îi produce energie verde, suficientă cât să funcționeze chiar și ventilatoarele din adapostul animalelor. Nici seceta nu îl sperie, pentru că a învățat din experiența anilor anteriori că fără irigații agricultura moare, la propriu, așa că a făcut în așa fel încât să aibă rezervă suficientă de apă.

Argeșeanul Simică Georgescu, fermier pasionat și mare iubitor de animale este exemplul de „așa, da” pentru agricultori. Fără să dispună de foarte mulți bani, se îngrijește de afacerea sa singur. Cum forța de muncă este de negăsit, suplinește acest lucru prin tehnologia pe care o adaptează personal, încât să își ușureze activitatea.

Pe de altă parte, bun prieten cu mijloacele de informare, a acționat cumva cu un pas înaintea crizei, anticipând greutățile de acum, așa că s-a împrumutat, s-a documentat, a căutat cele mai convenabile variante, iar acum produce energie verde cât să dea și în sistem, doar că, spune el, nu este lăsat.

Pe baza panourilor solare pe care le are, toate utilajele funcționează, atât cât este posibil, folosind curent electric, nemaivorbind despre ventilatoarele cu perdea de apă rece care funcționează în adăposturile animalelor, unde nu vezi picior de muscă sau de țânțar.canicula

„Vacile și struți din fermă pasc mereu iarbă proaspătă, chiar dacă este secetă și totul în jur este pârjolit. Nici la iarnă nu vor duce lipsă de furaje pentru că terenul de unde sunt balotate furajele este și el irigat, folosind apă din lacurile săpate special pentru a stoca apa”, spune Simică Georgescu.

Nu este deloc afectat nici de secetă, nici de caniculă, nici de grija facturilor, este independent din toate punctele de vedere. Își dorește doar să fie sănătos și să își știe animalele în siguranță.

Și își mai dorește ceva: să poată sta măcar cinci minute de vorbă cu ministrul agriculturii, pe care îl invită pentru o discuție aplicată la ferma sa.

Argeș – Elena PICU

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole