20 aprilie 2021 - 18:54

Ferma familiala, exemplu de buna practica

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Iași împreună cu Primăria Comunei Popești și în colaborare cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Stejarii Argintii organizează evenimentul ,,Ferma familială din județul Iași – exemplu de bună practică” în data de 11 martie, la ora 10, în Comuna Popești (în sediul primăriei și vizită la fermă).

Scopul evenimentului este de a promova exemplele de bună practică pentru multiplicarea fermelor familiale de succes. Evenimentul prezintă că exemplu de bună practică o fermă familială zootehnică, care a beneficiat de fonduri europene, îndeplinește condițiile privind obținerea unui lapte igienic prin utilizarea mulsului mecanic și cele privind gestionarea gunoiului de grajd.

De asemenea, potrivit Direcției pentru Agricultură Județeană Iași, vor fi oferite informații cu noutățile din domeniu și va avea loc un schimb de experiență între crescătorii de animale. Alături de crescătorii de animale din Comuna Popești vor participa și cei din comunele din județul Iași.