Ferma de vaci Angus, cheia succesului pentru o familie din Bacău

Rasa Angus reprezintă una dintre cele mai căutate vaci de carne din mai multe puncte de vedere – consumatorii o preferă pentru calitatea cărnii, iar fermierii o aleg datorită adaptabilității ei la condițiile din România, dar și pentru că este relativ ușor de crescut. Această rasă s-a dovedit a fi soluția câștigătoare și pentru familia Gherguț din comuna Prăjești, județul Bacău.

Ștefan Gherguț, administratorul fermei, este mecanic de meserie, iar după 16 ani petrecuți la muncă în Italia, a decis să se întoarcă acasă și să-și deschidă o fermă de bovine, alături de cei doi fii ai săi. Muncesc cu toții cot la cot în fermă, fiecare pe segmentul său, iar rezultatele se văd cu ochiul liber. De la cele 6-7 animale pe care le-au cumpărat din Irlanda la început, au ajuns acum la un efectiv de peste 100 de capete de vaci Angus, iar produsele pe care le oferă sunt căutate și apreciate pe piața locală.

Vă invităm să descoperiți mai multe despre povestea familiei Gherguț și a afacerii lor cu vaci din rasa Angus, urmărind emisiunea ”Duminica prin țară”, pe canalul de youtube Agro TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole