Fermă de TOP, salarii pe măsură! Cât câștigă angajații lui Dimitrie Muscă

Tractoriștii angajați la ferma lui Dimitrie Muscă de la Curtici, județul Arad, au ajuns să câștige salarii de top, la nivelul celor care se primesc în fermele performante din vestul Europei. De ani de zile, Combinatul Agroindustrial Curtici reprezintă un reper în industria agroalimentară românească, iar în spatele succesului societății se află respectul lui Dimitrie Muscă față de munca angajaților săi.

Într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea, directorul general al CAI Curtici a dezvăluit salariile actuale pe care le primesc muncitorii săi, care ajung chiar la nivelul unor remunerații de top din Ministerul Agriculturii.

”Eu, Curticiul, mă bat cu orice societate din vestul Europei; și la profitul făcut, și la sportul animalelor, și la producțiile din vegetal, și la salariile pe care le dăm angajaților. Este un punct de care trebuie să se țină cont, pentru că cel mai valoros capital într-o societate este capitalul uman. Cu capitalul uman poți să rezolvi multe lucruri. Toți m-au acuzat că dau salarii prea mari și că el periclitez situația antreprenorilor cu muncitorii lor. Iată că Muscă are și astăzi toți angajații la zi, nu avem probleme de personal, deci răsplata mi-a revenit.

Avem frecvent salarii de peste 2.000 de euro pe lună, mai ales în rândul mecanizatorilor. Nu este tot una să fie mecanizatori pe combine de 600.000 de euro sau tractoare de 300.000 de euro, sau să dea doar mâncare la vacă; nu este același lucru și nu sunt salarii egale.  Un salariu de top, inginerul mecanic, înseamnă între 12.000 și 15.000 de lei în mână pe lună în campanie. Media este de peste 10.000 de lei. (…) Când am vorbit cu un inginer un lucru și stabilim ceva, aceea este lege, nu avem voie să greșim. Dacă greșesc, plătesc. Nu se discută. Te plătesc pentru tot ce produci; când faci prostii sau greșești, trebuie să le suporți”, a precizat Dimitrie Muscă pentru AGRO TV.

Interviul integral realizat de Ovidiu Ghinea cu Dimitrie Muscă poate fi urmărit pe pagina de facebook AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole