Fermă de oi decimată de o haită de șacali!

Noapte de coșmar pentru un crescător de oi din comuna Rojişte, judeţul Dolj, a cărui fermă a fost atacată de o haită de șacali care i-au pus la pământ zeci de animale.

Potrivit Prefecturii Dolj, în noapte de sâmbătă spre duminică (11/12 martie a.c.) şacalii au atacat ferma de oi a unui localnic, amplasată la intrarea în comună, ucigând zeci de animale. Prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu, împreună cu directorul DSVSA Dolj şi reprezentanţi ai fondului de vânătoare s-au deplasat la faţa locului.

Problema șacalilor este însă un generalizată la nivelul întregii țări. La începutul acestui an, un crescător de oi din Suceava își pierdea de un sfert din turmă într-o singură noapte, șacalii ucigându-i nu mai puțin de 60 de oi.

Cu doar o săptămână în urmă, tot judeţul Dolj, o haită de șacali au pătruns în gospodăriile oamenilor din comuna Călăraşi și au ucis alte zeci de oi și miei.

„Şacalii şi-au părăsit habitatul obişnuit şi au atacat sălbatic în sat, în curtea omului. De vină, ca de obicei, toată lumea. Deci, fără terenuri cultivate în totalitate, cu pârloage peste tot şi cu gunoaie alimentare în jurul satului, şacalii sunt şi vor fi invitaţii noştri”, a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Călăraşi, Sorin Sandu.

Cu toate acestea, autoritățile se mișcă destul de greoi atunci când trebuie să ia măsuri în ceea ce privește pericolul reprezentat de răspândirea haitelor de șacali. Chiar guvernatorul Deltei, Gabriel Marinov se plângea recent că la finalul anului trecut, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a transmis Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) o solicitare pentru acordul necesar demarării procedurii de extracţie a cel puţin 300 de exemplare din rezervaţie, însă foarte puţine primării au transmis ARBDD documente care să ateste necesitatea acestor acţiuni.

Sursa foto: Prefectura Dolj

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole