Eveniment! FARMCONECT – Târgul agriculturii românești (9-11 iunie 2022 – Slobozia)

Târgul FarmConect România s-a născut din nevoia fermierilor de a păși în arena publică pentru a vorbi despre munca lor, pentru a explica consumatorilor cum ajunge în fiecare zi hrana pe masă și de a-i ajuta să înțeleagă mai bine particularitățile lanțului alimentar autohton. De aceea, sunt așteptați să se alăture conversației dezvoltatori de tehnologie și distribuitori de inputuri agricole, fabricanți și comercianți de utilaje agricole și de soluții digitale, precum și cercetători și studenți de la universități de profil. Târgul are rolul de a conecta fermierii cu companii din industrie, de a facilita schimbul de informații, cunoștințe și experiențe relevante legate de bune practici și de folosirea celor mai moderne și performante tehnologii în agricultură, esențiale în atingerea obiectivelor de sustenabilitate economică, dar și în ridicarea comunităților rurale. 

În afara unei veritabile demonstrații de forță la standurile la care expozanții s-au angajat cu generozitate să prezinte cele mai noi, inovatoare și complexe soluții cu care abordează probleme precum schimbările climatice, biodiversitatea, sănătatea solului și alte domenii, Târgul Agriculturii Românești crează o platformă de dezbatere despre responsabilitatea de a furniza bunul public cel mai prețios, securitatea alimentară. Publicul vizitator va avea ocazia, așadar, să ia parte la ateliere pe teme foarte prezente în media odată cu lansarea, prin Pactul Verde European, a angajamentului UE de a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050. Vom vedea, din experiența invitaților noștri de pe mai multe continente, ce înseamnă agricultura regenerativă și piețele voluntare ale carbonului, cum pot tehnologiile digitale – de la senzori la sateliți – să contribuie decisiv la economisirea resurselor de apă și la reducerea cantității de inputuri, ce rol poate juca ameliorarea de precizie în era agriculturii de precizie, care sunt marii câștigători și marii perdanți în noul cadru legislativ al finanțării durabile propus de Bruxelles. Vom discuta despre cum se pot împăca ambițiile climatice și de mediu, ținând cont de contextul geopolitic actual.

Organizatorii își propun să ofere o experiență memorabilă atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori, care să dea fiecăruia șansa de a-l înțelege mai bine pe celălalt. “Este o bucurie să punem umărul la prima ediție a târgului FarmConect România, primul eveniment de acest fel asumat de fermieri chiar în centrul agricol al României. În cele trei zile de târg, vom avea ocazia să reunim reprezentanți ai întregului lanț agro-alimentar, ai tuturor celor care contribuie la o agricultură performantă. Ne propunem un eveniment ambițios și surprinzător, a cărui poveste să începem s-o țesem împreună cu partenerii noștri”, lansează invitația președintele APPR, fermierul Nicolae Sitaru.

Târgul FarmConect România va avea loc în perioada 9-11 iunie și este organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România cu sprijinul Primăriei Slobozia.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole