FARMACIA VERDE – Zmeura, fructul tineretii. PROPRIETATI

Te intrebai care sunt fructele de care e musai sa te mai indragostesti vara aceasta? Nu stim cate persoane pot rezista tentatiei de a consuma zmeura, dar am aflat de la cercetatori ca acest fruct are o activitate antioxidanta de 50 de ori mai puternica decat capsunile si de 10 ori mai mare decat rosiile. Mai multe va spune expertul nostru, pentru ca imediat urmeaza rubrica Minutul de sanatate.

Click pe video:

 

Zmeura – bogata in minerale si vitamine

Zmeura are una dintre cele mai mari densități de minerale pentru fructele proaspete: furnizează mai mult de 1300 mg de minerale la 100 kcalorii. De exemplu, densitățile sale de magneziu (53 mg / 100 kcal), calciu (58 mg / 100 kcal) și fier (1,8 mg / 100 kcal) sunt destul de remarcabile. Prin urmare, contribuie eficient la satisfacerea nevoii organismului de minerale.

Același lucru în ceea ce privește aportul de vitamina C: o porție de 100 g de zmeură asigură 25 mg, sau mai mult de 30% din aportul zilnic recomandat, scrie lanutrition.fr! Se știe că nivelul de vitamina C scade rapid după recoltare. Dar zmeura este un fruct fragil care nu poate fi păstrat mai mult de 2 sau 3 zile. Astfel, bogăția sa în acizi organici protejează vitamina C de distrugerea prin oxigen în aer. Acesta este motivul pentru care atunci când consumăm zmeură, beneficiem întotdeauna de un conținut maxim de vitamina C!

Zmeura – sursa de antioxidanti

Zmeura conține o serie de antioxidanți sub formă de antocianine, acid galic și acid elagic. Datorită acestor molecule, zmeura are o acțiune preventivă împotriva anumitor tipuri de cancer (colon, sân, ficat, prostată, esofag, gură, col uterin), boli cardiovasculare și așa-numitele boli de civilizație.

Zmeura – contribuie la controlul glicemiei și prevenirea diabetului

Un studiu din 2019 publicat în revista Obesity raportează efectul benefic al consumului de zmeură pentru persoanele cu diabet zaharat și rezistență la insulină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole