FARMACIA VERDE – Macesul, o importanta sursa de sanatate

645

Răspândit pe câmpii, dealuri sau chiar la munte, măceșul este unul dintre cei mai cunoscuți arbuști cu proprietăți medicinale din țara noastră. Este un arbust spinos, cu înălțimi de 1-3 metri, iar tulpina lui este acoperitp de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig, fiind alungită, ramificată, cu ramuri lungi, lucitoare. Fructele sunt cele care sar în ochi, însă, fiind expresive prin culoarea lor roșie extrem de vie și gustul dulce-acrișor.

Într-adevăr, despre măceș, putem spune că este o plantă miraculoasă, fără nicio exagerare. Este una dintre acele plante medicinale de ținut în casă, mereu la îndemână, având o mulțime de proprietăți și beneficii extraordinare pentru sănătate.

Măceșul este una dintre speciile de trandafir sălbatic destul de răspândite pe teritoriul țării noastre. Lista beneficiilor este uriașă, iar o sinteză a acestora o prezintă inginerul horticol Petre Biolan, la “Minutul de sănătate”, pe care îl puteți urmări în materialul de mai jos.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult