28 mai 2022 - 14:41

FARMACIA VERDE: IARBA DE GRAU VERDE – CEA MAI BUNA SURSA DE CLOROFILA VIE, BENEFICII URIASE

Iarba de grau are o istorie de peste 5.000 de ani, fiind folosita de vechii egipteni care au descoperit ca ii mentine sanatosi si le ofera vitalitate. In lumea civilizata, consumul graului tanar a inceput mult mai tarziu, in jurul anilor 1930, in urma rezultatelor obtinute in cadrul unor experimente. Practic, este vorba de mladite de grau pe care le poate obtine oricine daca pune grau la incoltit.

Câteva dintre proprietățile cele mai cunoscute ale ierbii de grâu sunt eliminarea toxinelor, îmbunătățirea aspectului pielii și a părului, combaterea alergiilor și a tusei, accelerarea metabolismului, stimularea digestiei și creșterea nivelelor de energie. Iarba de grâu este o sursă excepțională de minerale importante pentru sănătate precum magneziu, calciu, sodiu și potasiu. În plus, iarba de grâu conține 19 aminoacizi diferiți și este bogată în vitamina C.

Sucul din iarba de grau este una dintre cele mai bune surse de clorofila vie disponibila astazi. Totusi, pentru a capata beneficiul deplin, clorofila trebuie sa provina, proaspata, de la o planta vie. Se poate păstra la frigider, dar nu mai mult de 7 zile de la recoltare. Beneficiile maxime sunt obtinute in primele 4 zile după recoltare, apoi incep sa scadă.

Pentru mai multe detalii, alaturam un material filmat, explicat de inginerul horticultor Petre Biolan.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.