FARMACIA VERDE. Coada calului combate afectiunile rinichilor

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă bogată în minerale, cel mai important fiind siliciul. Acest element are efecte antiartritice şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv. Planta a fost folosită îndeosebi ca remediu pentru probleme ale rinichilor şi vezicii urinare, artrită, ulcere şi tuberculoză. Tulpina mai conţine flavonoide – cu efect antioxidant şi diuretic – acizi organici şi nicotină, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala).

Administrarea plantei nu este recomandată copiilor pe perioade mai lungi de două săptămâni din cauza conţinutului ridicat de siliciu. Persoanele care suferă de afecțiuni cardiace sau renale, femeile însărcinate sau care alăptează nu le este recomandată această plantă. Atenţie! Coada-calului poate fi confundată cu o plantă otrăvitoare asemănătoare, care creşte în mlaştini Equisetum palustre, numită și Barba Ursului.
 

Citește și

Parerea voastra este intotdeauna importanta.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult