FARMACIA VERDE – Andivele, aliment si medicament

Cunoscuta si sub numele de „Cicoare de Bruxelles„, datorita continutului sau bogat in hidrati, andiva se recomanda, cu precadere, persoanelor care tin dieta diabetica.    

Andiva are pana la 95% apa in compozitie si este recomandata in alimentatia copiilor si a varstnicilor, sub forma de suc, deoarece imbunatateste capacitatea vizuala si este o buna sursa de fibre alimentare. In preajma perioadei consumului, durerile de ochi si vederea incetosata se amelioreaza. Are un continut bogat in saruri minerale (fier, potasiu, calciu) precum si vitamine (A, C si cele din complexul B). Pe langa acestea, andiva contine si vitamina E, magneziu si fosfor.

Pentru mai multe detalii despre acest aliment miraculos, urmăriți rubrica ”Minutul de sănătate”, realizată de inginerul Petre Biolan.

Picture of Florentin Iuga
Florentin Iuga

 NOTĂ  Imaginile folosite au caracter ilustrativ. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ATENȚIE!  orice comentariu trebuie aprobat de un moderator, de aceea pot apărea întârzieri în publicarea lor. Ne rezervăm dreptul de a respinge sau a șterge parțial acele comentarii care nu respectă o conduită civilizată sau sunt contrare normelor legale de comunicare în spațiul public.

  CELE MAI COMENTATE ARTICOLE  

PUBLICITATE

  • © AGRO TV 2025 | Toate drepturile rezervate | Este interzisă reproducerea integrală sau parțială, ori distribuirea conținutului, fără menționarea sursei.

    Hide picture