„FĂRĂ RISIPĂ” ALIMENTARĂ LA AIUD

Proiectul ”Fără Risipă” derulat de voluntari din Aiud cu ajutorul  organizatiei “Societatea pentru Consum Responsabil” a câştigat o competie de proiecte sociale, intrecere organizată de Comisia Europeană. 

Conceptul ”Fără Risipă” implementat de voluntarii din Aiud presupune, în esenţă, colectarea din piaţa agroalimentară a oraşului a produselor care nu se mai vând din diverse motive şi donarea acestora către persoane care nu au posibilităţi să le producă sau să le cumpere. Voluntarii din Aiud au colectat circa 800 de kilograme de legume de care au beneficiat peste 50 de persoane.

Voluntarii sunt hotariti sa creeze contextual pentru ca faptele si ideile lor sociale sa-i prinda pe cit mai multi dintre membrii urbei. Este un proces de schimbare iar punctul de plecare il constitue un gest, care in alte tari este considerat normal.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole