Fără fonduri europene pentru agropensiuni – Explicația Ministrului Agriculturii

După cum AGRO TV a anunțat în premieră în urmă cu două luni, oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale au luat o decizie radicală în privința alocării de fonduri europene pentru agropensiuni. Mai precis, aceste construcții nu vor mai putea fi realizate prin bani europeni în perioada de tranziție 2021-2022.

Într-o videoconferință recentă, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a venit cu câteva explicații legate de această decizie.

”Pentru această perioadă scurtă de tranziție, de doi ani, nu am pus în măsură și construirea de pensiuni, pentru că vrem să redefinim zona turistică. Prea multe pensiuni sunt făcute în zona periurbană, prea mulți bani s-au dus în zone care nu au nimic de-a face cu turismul. Practic, oamenii și-au făcut case în satele din jurul orașelor și n-au nimic de-a face cu turismul. Va trebui să redesenăm această zonă turistică, iar din 2023 o să punem iarăși fonduri europene pentru agropensiuni”, a precizat ministrul agriculturii, Adrian Oros, în cadrul Conferinței ”Mentalitate antreprenorială pentru dezvoltarea mediului rural”.

Reamintim că, în perioada de tranziție 2021-2022, doritorii pot să acceseze fonduri europene prin submăsura 6.4 – “Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”. Bugetul total al submăsurii este de 100,00 mil. euro fonduri EURI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole