28 mai 2022 - 01:57

FAO organizeaza un concurs internațional de desen pe tema alimentatiei sanatoase

Copiii și tinerii din întreaga lume sunt invitați să participe în cadrul concursului de desen dedicate Zilei Mondiale a Alimentației și să facă astfel parte din generația #ZeroFoamete.

Concursul este  organizat de OrganizațiaNațiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură.

Ziua Mondială a Alimentației 2019 cheamă la acțiuni concertate pentru promovarea și asigurarea unei alimentații sănătoase, durabilă și  accesibilă pentru toți. De asemenea, ne invite pefiecare să ne gândim asupra alimentelor pe care le consumăm.  Înacest an, arătăm lumii că foametea zero nu este doar despre oameni flămânzi, dar și despre asigurarea oamenilor cu o alimentație bogată în nutrienți, având grijă în același timp și de planetă.

Cine poate participa:

Copiii și tinerii (5-19 ani) sunt invitați să creeze desene care să aducă tematica din acest an

la viață. Site-ul Zilei Mondiale a Alimentației  (www.fao.org/world-food-day) oferă

material și informații pentru a ajuta atât elevii cât și profesorii lor să afle despre acest subiect, și pentru a stimula creativitatea.

Participarea la concurs estesimplă:

Copiii sau profesorii lor pot scana sau fotografia lucrarea pe care ulterior o pot încărca online: www.fao.org/world-food-day/contest

Premierea:

Câștigătorii concursului de postere vor fi anunțați în decembrie, pe site-ul dedicat Zilei Mondiale a Alimentației, pepaginile FAO din rețelele de socializare și vor fi promovați de reprezentanțele FAO din întreaga lume. Ei vor primi, de asemenea, o geantă-cadou surpriză și un certificat de recunoașteresemnat de către un oficial din cadrul Organizației Națiunilor Unite

Termenul limită pentru înscrieri este 8 noiembrie 2019.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.