FAO: AGRICULTORII SARACI NU TREBUIE IMPINSI SPRE FALIMENT DE MARILE COMPANII

La Berlin, cu ocazia târgului internațional Greenweek a avut loc Congresul ”Global Forum for Food and Agriculture”, organizat sub egida FAO.

În cadrul dezbaterilor, oficialii FAO au declarat că agricultorii săraci nu trebuie împinși spre faliment de marile companii care operează intensiv pentru ca, în viitor, să poată asigura hrana celor nouă miliarde de guri, cât vor fi în 2050.

Sectorul zootehnic trebuie să creeze mijloace de trai pentru săracii din mediul rural din întreaga lume, într-un moment în care cererea de carne ar trebui să crească în următoarele trei decenii. Acest lucru este în conformitate cu obiectivele directorului general al FAO José Graziano da Silva, care a avertizat că săracii lumii ar trebui să aibă posibilitatea de a fi scoși din sărăcie prin creșterea animalelor.

Creșterea animalelor joacă un rol crucial în combaterea sărăciei iar FAO dorește ca segmentele sărace ale societății să beneficieze mai mult de avantajele creșterii animalelor, cei săraci, nu doar marii fermieri, deoarece mai multe animale vor trebui crescute în viitor, pentru a răspunde cererii de carne în creștere.

„Mai mult de jumătate din săracii din mediul rural se bazează pe animale și trebuie să li se ofere abilități, cunoștințe și tehnologii adecvate pentru a participa și pentru a beneficia de această creștere preconizată, în loc să se împrăștie resursele prin extinderea operațiunilor mari de capital”, a declarat Graziano da Silva .

FAO dorește lanțuri ”verzi” de aprovizionare cu carne

O schimbare globală în direcția sistemelor de agricultură, mai puțin intensive, ar avea de asemenea beneficii pentru mediul înconjurător: FAO estimează că emisiile de metan din fermă pot fi reduse cu până la 30%, în toate sistemele, prin adoptarea pășunatului regenerativ, selecția furajelor și reciclarea mai bună a nutrienților și obținerea de energie provenită din deșeurile animale.

„Cu practici mai bune și mai inteligente pentru climă, putem pune rapid în practică lanțuri de aprovizionare durabile și ecologice”, a adăugat Graziano.

FAO dorește să încurajeze creșterea animalelor de către micii fermieri, pentru a răspunde cererii crescânde de carne, în același timp cu stimularea inovațiilor pentru a reduce amprenta de carbon a sectorului. ”Este un act complicat de jonglerie, faptul că creșterea animalelor generează mai multe emisii de gaze cu efect de seră, decât alte surse alimentare (14,5% din toate emisiile antropice)”, potrivit FAO, informează   Global Meat News.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult