Falimentul micilor fermieri! ”N-am vândut aproape nimic, ni se strică marfa”

Marfă multă, cumpărători mai deloc. Cam așa este atmosfera din cea mai mare piață din Municipiul Târgoviște în această perioadă. Fermieri din întreg județul Dâmbovița vin zilnic, închiriază tarabe și așteaptă ca marfa să fie vândută, însă clienții se lasă așteptați.

Oamenii spun că vânzările scăzute se datorează, în mare parte, hipermarketurilor care le fac o concurență destul de mare și care, în ultima perioadă, au apărut ca ciupercile după ploaie în municipiu.

”Nu sunt clienți. Uitați, piața este goală. Suntem doar noi, vânzătorii. Stăm ore întregi și vindem destul de puțin. Au fost și perioade bune, însă acum vindem puțin, chiar foarte puțin. Sperăm să treacă perioada aceasta mai grea și clienții să se îndrepte și către noi. În zonă au apărut și foarte multe hipermarketuri și, din păcate pentru noi, clienții se duc acolo. Știți cum e, preferă sa cumpere totul dintr-un loc. Nu mai vin la piață”, a precizat un comerciant.

În aceste condiții, micii fermieri spun că sunt nevoiți să migreze către piețele din alte județe sau București, în speranța că acolo marfa lor va fi mult mai căutată și apreciată.

”Astăzi nu am vândut aproape nimic. Plătim taraba degeaba. Ni se strică marfa. Avem marfă de calitate, produsă în solariile și grădinile noastre, nu înțeleg de ce vânzările sunt atât de mici. Mai stau câteva zile, să treacă perioada de vacanță și dacă o să vând la fel de puțin, o să mă mut în altă piață”, a spus un alt producător.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Problema sau, repetabila problemă este “prețul” care are o mare importanță pentru buzunarele sărace ale românilor. Asta trebuie să vadă cei care inchiriaza tarabe in piață, chiar dacă deranjează. Apoi, nimeni nu stie exact “câte din fructele și legumele” din piețe sunt in realitate românești și câte din import, este iarăși o realitate și un motiv pentru care românii se îndreaptă către supermarket. Prețul si calitatea si proveniența legumelor si fructelor, in ziua in care în piețe vor intra “doar oroducatori romani cu produse sigure din propria gradina”, abia atunci, lucrurile se vor schimba.

  2. Nici o piata din Romania nu mai este ocupată de producători autohtoni de legume și fructe. Peste tot găsești doar samsarii care se îmbogățesc cu acceptul autorităților locale și care primesc comisioane grase de la aceștia. Unde să mai aibă acces și bietul producător român? Nu ne mai facem bine!!!

    • Nu e chiar asa. In Bucuresti, in piata Drumul Taberei de exemplu, unde imi fac eu cumparaturile, majoritatea tarabelor sunt alocate producatorilor locali iar comerciantii sunt clar delimitati cu marcaj vizibil. La fel este si in multe alte piete iar acolo unde nu a aparut aceasta delimitare, ar trebui ca populatia sa o ceara.
      Acum, cati dintre producatorii aia sunt reali, cu produse proprii si cat sunt samsari, asta e alta discutie si nu putem decat sa facem speculatii, pentru ca nu avem cum sa dovedim asta, nefiind noi organe de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole