Făgăraș Fest 2021, o călătorie de descoperire a naturii, tradițiilor și obiceiurilor din Munții Făgăraș

În acest weekend are loc Făgăraș Fest 2021, un eveniment organizat în mijlocul naturii, la Nucșoara, în Munții Făgăraș, de către Fundația Conservation Carpathia.

Festivalul cuprinde două zile cu activități de poveste, în care participanții sunt invitați să se aventureze în natura sălbatică din inima pădurii, să descopere Nucșoara, un ținut de legendă, chiar la baza vârfului Moldoveanu, dar și să se bucure de cele mai gustoase produse locale, pregătite cu drag și pricepere de producătorii din zonă.Făgăraș Fest

Făgăraș Fest 2021 este de fapt o adevărată călătorie de două zile în care invitații vor descoperi pădurea și locuitorii acesteia, pe urmele zimbrilor reîntorși după 200 de ani, vor participa la un tur de observare de păsări și vor învăța să citească semnele pădurii. De asemenea, vor putea discuta despre viitorul comunităților locale din munții Făgăraș alături de moderatorul Valeriu Nicolae, de la Casa Bună.Făgăraș Fest

Unul dintre punctele importante ale festivalului îl constituie un tur cultural denumit „Elisabeta Rizea: rezistența anticomunistă”, condus de profesorul Constantin Berevoianu.

Organizatorii au mai pregătit două ateliere interesante, de țesut și cusut motive populare din zestrea nucșorenilor, conduse de tanti Viorica Olivotto, meșter local, ateliere de lână împâslită, dar și un tur foto sub îndrumarea unui talentat fotograf de natură, Dan Dinu.

- Publicitate -

De asemenea, participanții vor putea asista la câteva sesiuni de gătit Culinary Show Gusturi prețioase, organizate de producătorii de la Poiana Fermecată, care îi vor desfăta cu cele mai gustoase produse locale.Făgăraș Fest

Nu vor lipsi biciclete MTB de închiriat pentru copii și adulți, dar nici sesiunile de călărie și plimbări cu trăsura prin sat.

Făgăraș Fest se dorește a fi un model de eveniment durabil care, pe de-o parte, să susțină prezentarea către publicul larg a zonei Munților Făgăraș, în toată plinătatea ei naturală și culturală și, pe de altă parte, să demonstreze comunităților locale din zonă că se poate face un turism responsabil având la bază valori naturale și culturale sănătoase.

„Fundația Conservathion Carpathia crede cu tărie că România este încă un refugiu pentru viața sălbatică a Europei, dar trebuie să păstrăm această comoară pentru generațiile viitoare, rezolvând în același timp problemele oamenilor care trăiesc încă alături de carnivorele mari și de sălbăticie”, spun reprezentanții organizatorilor.

Aceștia mai arată că protecția naturii poate fi un plus semnificativ pentru industria turismului național, iar acest lucru este posibil prin construirea unor parteneriate locale între mediul guvernamental, cel non-guvernamental și mediul privat de la nivel local.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole