Fabrica de ulei Mândra SA Bârlad a trecut în proprietatea Nitramonia

Tranzacția de 8,9 milioane de lei prin care fabrica de ulei Mândra SA Bârlad a trecut în proprietatea Nitramonia BC SRL, deținută de Eusebiu Guțu, a fost finalizată, informează economica.net.

Vânzarea fabricii de ulei Mândra SA Bârlad, o unitate de producție cu o istorie începând din anul 1911, dar aflată în prezent într-un proces de restructurare, a avut loc printr-o licitație organizată în data de 31 octombrie 2023, la care au participat companii importante din industrie și agribusiness la nivel local și național.

Ulterior, câștigătorul licitației, Eusebiu Guțu, care pe lângă Nitramonia BC SRL mai controlează și Cerealcom S.A. Bacău și Pampac Bacău, a solicitat însă administratorului judiciar al fabricii de ulei o amânare, până la 31 ianuarie 2024, a efectuării restului de plată și, implicit, a încheierii contractului de vânzare-cumpărare.

Pachetul de active preluat de Nitramonia de la fabrica de ulei Mândra SA Bârlad include un teren în suprafață de 21.317 mp, clădiri, anexe imobiliare, utilaje, echipamente și linii tehnologice aferente unității de producție. Conform clauzelor contractuale, cumpărătorul poate utiliza aceste active atât în domeniul procesării uleiului, precum și în alte scopuri industriale ori în dezvoltarea unor proiecte imobiliare comerciale, de retail, rezidențiale sau mixte.

Sursa foto: economica.net

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole